Tips til deg som vil ha en fin gårdsplass

Sjekk underlaget

​Det er lurt å passe på at bakken er klar, er ikke bakken tør lønner det seg å grave opp og fjerne ca 10 cm med masse. De 10 cm som er gravd opp erstattes med pukk 20-60 mm.

Er underlaget fortsatt bløtt etter at du har gravd ned 10 cm anbefaler vi at du legger fiberduk som nederste lag under pukk 20-60 mm.

Avrett med subbus 

​Etter at underlaget er klart bør man avrette med ca 5 cm med subbus 0-20 mm som avrettes. Om det er store ujevnheter i underlaget kan det med fordel brukes en vibroplate for å rette av.

Velg riktig grus

Når underlaget er avrettet og klart topper du med singel. Hvilken grus du skal bruke på gårdsplassen er litt opp til deg, men dimensjoner som pukk 8-12mm eller 8-16mm kan fint brukes. Disse dimensjonene pakker seg fint, og du slipper å risikere at det setter seg fast i sko eller bildekk.

Velg riktig grus til gårdsplassen

​Skal du legge belegningsstein?

Går du med planer om å pynte opp gårdsplassen med belegningsstein abefaler vi at du legger 3-4 cm med subbus 0-8 mm istedenfor pukk 8-12 mm. Når det ligger et avrettet lag med subbus 0-8 mm kan belegningsstein legges rett på bakken.

Noe annet vi kan hjelpe deg med?

​Har du andre ting du lurer på eller ønsker du å bestille pukk for å komme igang med din egen gårdsplass? Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig prat!