Bark – for en lettstelt hage

Fordeler ved bruk av bark

Bark kan være med på å løfte det visuelle inntrykket av hagen din , men bark kan også være en god venn når det gjelder å ta vare på hagen din.

Hovedfunksjonen til bark er å sørge for at at ugress ikke spirer i beddet ditt. Vi anbefaler å bruke duk under barken da det lettere vil vokse ugress igjennom bark uten duk.

Hvor mye bark bør du legge?

​Når det kommer til hvor tykt lag med bark man bør legge kommer dette an på hvordan underlaget ser ut. Som en tommelfinger regel kan man gå utifra 5 cm ved flat mark om det er lagt duk under. Er det en skråning det skal legges i vil man som regel trenge å legge et tykkere lag enn om det er flat mark.

Trenger jeg å etterfylle?

​Etterfylling av bark bør skje annethvert år, ettersom at barken etter hvert vil brytes ned til jord. Det bør etterfylles ca 5 cm hver gang.

Legging av bark i 3 steg

1- Barkduk i bunnen

For best mulig resultat, bør du starte med å legge barkduk. Når du legger duken er det viktig å passe på at det er god overlapping, ca 10 cm.

Sliter du med å holde duken på plass, kan du bruke for eksempel spader, steiner og andre ting med tyngde for å sørge for at den ligger rolig. 

Er det planter eller annen vekst i veien, må du kutte hull i duken som gjør at veksten du ønsker å beholde for titte gjennom. 

2- På tide med bark

Uansett om du har hentet bark med tilhenger eller i sekker, gjør du deg selv en stor tjeneste ved å få den så nærme der det skal legges som mulig.

Når du skal legge barken, starter du på samme måte som når du vasker gulv. Du starter innerst og jobber deg utover. Da slipper du å tråkke ned barken.

Legg barken jevnt og fint ved å ‘’riste’’ den ut med en spade eller rett fra sekken. På den måten vil barken allerede ligge noenlunde jevnt og fint.

3- Spre barken godt

Det er viktig at barken får ligge i et jevnt lag på ca 5 cm. Dette får du til ved å bruke en spade, rake eller jernrive til å spre barken jevnt utover duken.

​Noe annet vi kan hjelpe deg med?

​Har du andre ting du lurer på eller ønsker du å bestille bark for å komme i gang med ditt egen bed? Ikke nøl med å ta kontakt med oss for en hyggelig prat!